Aquest any toca caminar fins al Pont Negre

Com bé sabeu com cada estiu des de fa 20 anys organitzem la caminada nocturna “La Lluna i la Banqueta”. Des de l’associació sempre hem seguit la norma no escrita d’alternar un any fins a la segona màquina  i un altre fins al pont Negre. En aquesta edició ens bé de gust explicar-vos els motius.

Activitats com aquesta, que reuneixen molta gent són una magnífica oportunitat per reivindicar el nostre Parc. Des de fa 25 anys sempre hem treballat per conservar les arbredes des del Collet fins a la font del Paradell.

Anar cap al Pont Negre, a més de trencar la monotonia, també ens ajuda a realitzar jornades de treball en aquest tram de canal, recollint deixalles, desbrossant, podant i mimant les imponents arbredes de plàtans a les partides del Bas i del Cos.

La majoria de caminants que transiten la Banqueta surten de Juneda aigües amunt per arribar fins a la Segona Màquina o als 9 salts, igualment com un alt percentatge de les activitats que realitzem, però curiosament les persones que estem o han estat al capdavant de la Banqueta solem coincidir en l’altra part de Canal. Potser perquè trobem un bon tram de llera tradicional, no revestida, amb major biodiversitat i un pèl més salvatge.

Ens  meravella tota la Banqueta d’est a oest, com hem dit des del Collet fins a la Font del Paradell. Sense cap mena de dubte un patrimoni que cal mirar com una sola unitat, que forma part del nostre paisatge i que cal preservar.

13876408_1194186107293078_4676750461617292722_n

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s