Relleu a la presidència dels regants del Canal d’Urgell

El proper 16 de desembre hi haurà eleccions per elegir el president de la Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell  (CGRCU). Es presenten quatre candidatures i suposaran el relleu al sr. Ramon Carné, que ocupava el càrrec des de 1999.

Casa_del_Canal_d'Urgell_(Mollerussa)_04

Tal com explicava el diari Segre del passat diumenge dia 9, aquest canvi en la presidència ha de servir per afrontar nous reptes. Nosaltres, com a entitat ecologista, tenim clar que el sector primari té dos grans objectius: el relleu generacional i la sostenibilitat. En certa forma, dues idees que podríem compartir, amb algun que altre matís, amb les que s’exposaven a la premsa donant veu als diferents candidats a optar a la presidència.

Però centrant-nos en el nostre “leitmotiv”, -la preservació de les banquetes arbrades-  el president i la junta entrant no poden obviar que la sensibilitat vers aquests paratges va en augment i haurien d’assumir com a repte propi la compatibilitat de modernitzar el canal respectant el patrimoni natural i arquitectònic que l’envolta. L’Associació en Defensa del Patrimoni Natural La Banqueta de Juneda ja no és un genet solitari, sinó que van apareixent amb força diferents entitats i  associacions com la plataforma Canal Viu, els amics de la Banqueta de Mollerussa o l’Afany de Puigverd que han nascut recentment per treballar igualment en la conservació d’aquests espais singulars que formen part del paisatge de la plana d’Urgell.

Entre tots:  Administració Pública, Comunitat de Regants, entitats i població en general cal buscar la forma i les eines per preservar les poques arbredes que queden. Recordem que en les darreres dècades ha desaparegut a l’entorn d’un 75% de l’arbrat en tota la xarxa dels Canals d’Urgell.  Cal millorar la comunicació amb els diferents agents, establir convenis, custòdies compartides, buscar complicitats i  arribar a acords (i respectar-los!).  I per què no atrevir-se a fer un pas endavant i crear un consorci que aglutini els regants, les administracions públiques i les entitats que treballen per la preservació i millora de les banquetes arbrades?

Per últim, desitjar molts encerts al president que resulti elegit i fer-li saber la nostra predisposició a reunir-nos per analitzar com podem afrontar aquest repte.

 

Juneda, 12 de desembre de 2018

ADPN LA BANQUETA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s