Moció a favor d’un major control de la qualitat de l’aire a Juneda

L’Ajuntament de Juneda, en el  ple municipal celebrat el passat dijous 12, va aprovar per unanimitat una moció per tenir un major control sobre la qualitat de l’aire que es respira a Juneda.

Aquesta ha estat promoguda per l’associació la Banqueta, arran de les preocupants dades que s’han registrat en els darrers anys a l’estació de mesurament atmosfèric de la població garriguenca. En períodes de forta irradiació solar són habituals episodis d’alta concentració d’ozó troposféric a la zona; i a més, durant aquest estiu – i sobretot en períodes anticiclònics- han augmentat considerablement les partícules en suspensió (PM10) superant en varies ocasions els  nivells superiors al llindar de protecció de la salut humana que se situa en els 50 mg/m3.

La moció contempla que l’Ajuntament faci la demanda a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat perquè l’estació de Vigilància Atmosfèrica de Juneda inclogui tots els paràmetres per tal de mesurar els possibles contaminants derivats de les activitats industrials i del trànsit en la major brevetat possible. També inclou que des del consistori es promogui un estudi de caracterització de les PM10 (partícules en suspensió) per tal que es pugui determinar el tipus de substàncies, la granulometria i el seu origen; pas necessari per poder implementar mesures efectives per tal de reduir-ne els nivells i l’afectació a la població.

L’Ajuntament afirma que ja s’ha posat en contacte amb el Departament per aplicar algunes mesures de control de forma immediata.

És el primer cop que una entitat o associació, participa activament en un ple, en base en base a la moció per a la participació d’entitats, associacions, agrupacions i ciutadania al Ple Municipal aprovada al maig de 2017

D’altra banda, la mateixa Banqueta informa que el proper dissabte 28 de setembre organitzarà una pedalada amb l’objectiu de donar a conèixer informació respecte a la contaminació, les condicions climàtiques i geogràfiques que poden interferir i les possibles emissions properes al municipi.

Clicant a la imatge podràs consultar la moció.

Font imatge: Departament de Territori i Sostenibilitat.

estacio-juneda. Font foto. departament territori i sostenibilitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: