Descobrim la Femosa

El dissabte 7, una vintena de persones van realitzar una sortida de camp per poder observar els efectes dels aiguats d’octubre de 2019 en el curs fluvial conegut com Brugosa. Aquest neix a la partida dels Pardamunts al terme municipal de Vinaixa, i  després de recórrer 22,4 km, s’uneix amb el Trull aigües avall de la Font Vella (Les Borges). A partir de l’aiguabarreig d’aquests dos ramals, el curs d’aigua ja es coneix com a Femosa. Durant l’excursió vam rebre una lliçó avançada d’hidrologia, història, geologia i geografia de la mà d’Albert Calvera i Adrià Masip.

IMG_20200308_191117

Aquesta,  va ser la primera de les quatre sortides organitzades amb l’objectiu de conèixer de primera mà la conca de la Femosa. Aquest cicle d’excursions és coorganitzat per l’ADPN La Banqueta, l’Ateneu Popular Garriguenc, el Centre Excursionista Borges-Garrigues i el Centre d’Estudis de les Garrigues.

unnamed

Recordem que aquestes entitats, recentment, denunciaren que s’estan eliminant indiscriminadament arbres en les obres de restauració de la Femosa i manifesten la necessitat d’eixamplar la llera i eliminar les espècies invasores.

Abans_després_FEMOSA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: