Jornada d’esporga selectiva de rebrots

El dissabte 20 de juny,  el Centre Excursionista Borges – Garrigues i l’associació la Banqueta de Juneda van celebrar una trobada feinera conjunta per tal de fer selecció de rebrots en un tram del Canal d’Urgell entre les Borges Blanques i el paratge de la Font Vella.

IMG-20200620-WA0009

Els voluntaris de les dues entitats, tisores, xerracs i moto-serres en mà, van treballar en un tram de 600 metres. Els plàtans d’aquest espai van ser herbicidats al 2013 i actualment presentaven multitud de llucs que impedien el correcte creixement dels rebrots i una bona regeneració de l’arbreda. 

Alhora, les entitats  reclamen que des de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i de l’Ajuntament de les Borges Blanques es dediquin mitjans i recursos per millorar la banqueta del Canal d’Urgell al seu pas per Les Borges i recorden la necessitat de fer els arranjaments necessaris per mitigar l’impacte de les obres que es van realitzar el passat hivern a l’entorn del pont i salt dels Teixits (ambdós catalogats com a BCIL).

IMG-20200620-WA0015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: