Hacking d’òlibes al Parc de a Banqueta

L’Associació la Banqueta de Juneda ha participat en el projecte de recuperació d’òlibes.  L’òliba (Tyto alba) és un rapinyaire en retrocés com a conseqüència de diversos factors com l’abandonament de terres (necessiten espais oberts), l’ús de raticides i el tancament o enrunament de cases i cabanes on hi acostumaven a fer les cries.

200617 D’aquesta forma els professionals de la Unitat Tècnica de Projectes del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent va entregar 4 polls d’aquest rapinyaire nocturn als voluntaris de la Banqueta per poder introduir-los a la natura mitjançant la tècnica del hacking. Els polls neixen en captivitat de parelles d’òlibes que no poden ser retornades a la natura i, en el moment de l’entrega dels exemplars, aquests, són capaços de menjar per si sols però necessiten alimentació suplementària durant uns dies.

Durant vuit setmanes s’ha alimentat les òlibes seguint en tot moment les pautes del centre i s’ha instal·lat una caixa-niu per tal que, ara ja emancipades, puguin niar-hi i criar-hi si ho creuen oportú. De les quatre òlibes, tres s’han desenvolupat i evolucionat correctament. El quart exemplar va haver de ser retornat al Centre de Recuperació de Fauna, ja que el personal de la Banqueta va observar en ell, problemes de visió similars a una conjuntivitis. Des de Vallcalent s’informa que aquesta ha evolucionat positivament i què en breu podrà ser alliberada.

200712 (1)       200712 (5)

L’actuació ha comptat amb el suport de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, la qual ha cedit una antiga casella per poder realitzar el hacking. Des de la Banqueta volen recordar que a més de la importància de la conservació i reintroducció de les òlibes a favor de la biodiversitat, són un bon aliat de la pagesia; ja que, principalment s’alimenten de petits rosegadors com ratolins o talps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: