Descoberta de petits mamífers

El dissabte 15 d’agost, una trentena de persones van participar en la jornada de descoberta de petits mamífers conduïda pel biòleg Fermí Sort. L’activitat, emmarcada dins els preludis de Festa Major, es va desenvolupar  a l’entorn del bosquet de la Segona Màquina i els assistents van poder descobrir els micromamífers que habiten al Parc de la Banqueta. La jornada era coorganitzada per Banqueta xics i l’Ajuntament de Juneda.

IMG_7333

La tarda anterior, Fermí Sort, amb la col·laboració d’alguns voluntaris de la Banqueta, van col·locar 56 trampes per poder capturar els animals. El dissabte es procedí a la recollida d’aquestes, a l’anàlisi dels animals capturats i al seu alliberament. Tot plegat, fou amenitzat per les didàctiques explicacions del biòleg sobre aquests petits animalons que habiten a la nostra preuada Banqueta.

La zona arbrada i arbustiva d’aquest punt resulta un refugi ideal per a ratolí mediterrani (9), musaranya comuna (8) i ratolí de bosc (1) (Entre parentèstis el nombre de captures de cada espècie).

IMG_7363

Els voluntaris de la Banqueta i el biòleg també van seguir rastres de petits mamífers aigües avall, on el canal no està revestit amb formigó; i van  comprovar que la llera original és un espai ideal per a les rates d’aigua: petits rosegadors i bioindicadors de la qualitat de l’aigua. En aquest enllaç podeu trobar el vídeo filmat aquest estiu d’una rata d’aigua al Parc de la Banqueta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: