Voluntariat per netejar el Parc de la Banqueta

Alguns dels participants amb les deixalles recollides des del Salt Desfet fins als Nou Salts.

El dissabte 19 l’associació la Banqueta de Juneda va participar a la campanya  Let’s clean up, una acció comuna a tot Europa que té per objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure’n la recollida.

D’aquesta forma, una dotzena de voluntaris de l’entitat van retirar llaunes, plàstics, botelles de vidre i altres objectes curiosos com peces de roba o carregadors de móbil, entre altres. En total, s’han recollit uns cent litres de deixalles en el tram comprès entre el pont de la Carretera de Torregrossa i el paratge dels Nou Salts (uns cinc quilometres aproximadament).

Tot i estar satisfets amb l’acció realitzada, els participants lamenten, què s’han trobat deixalles i brossa, en espais que ja havien estat netejats en trobades desenvolupades aquest estiu.

Deixalles recollides entre el pont de la variant de la carretera de Torregrossa i el Salt Desfet.

D’altra banda, l’entitat organitzadora recorda que Juneda (i les Garrigues) es troba molt lluny  pel que fa al percentatge de recollida selectiva de residus que marca la directriu europea; i que, a sobre la taula hi ha  el polèmic projecte d’introduir residus urbans per al tractament de purins. Per tot això, celebra l’anunci fet fa unes setmanes pel Consell Comarcal d’apostar pel sistema de recollida porta a porta i reclama que el Parlament faci efectiva la moratòria aprovada per evitar nous projectes d’incineració de residus. Des de la Banqueta, es mostren convençuts que  cal avançar cap a una altra forma de produir i consumir per tal de reduir dràsticament la quantitat de residus  que generem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: