Banqueta, 2021. Esperant les Greta

Fa unes setmanes celebràrem l’assemblea general de la nostra entitat. Fent una ullada a la nostra activitat podríem afirmar que estem en un bon moment de salut. Tenim una programació bastant complerta d’activitats: trobades feineres i jornades de voluntariat, tallers de descoberta de fauna, xerrades i conferències… A això, cal sumar-hi el lent però progressiu augment de socis i sòcies; i la nova mirada de l’Administració local i comarcal; així com, de la pròpia Comunitat de Regants cap a les banquetes arbrades. No oblidem que la preservació d’aquestes, és el nostre principal objectiu.  Malgrat tot, l’assemblea va estar marcada pel dubte del relleu. La junta actual ja ha anunciat que no vol seguir al capdavant més enllà del primer trimestre de 2021. La incògnita és clara i arriba en el moment de celebrar el nostre trentè aniversari.

En plena pandèmia, i fins i tot abans de l’arribada del maleït virus, l’ecologisme i el  feminisme han pres força. La vida abans que el capital, ha ressonat ben fort en els nostres entorns. Un lema amb múltiples lectures a la nostra comarca; llegiu-hi la proliferació de parcs solars i eòlics, les macrogranges, els projectes per abocar o incinerar residus de l’àrea metropolitana, etc. L’ecologisme i el feminisme són dues mirades imprescindibles que cal empoderar per canviar el món. L’auge d’aquests  dos pensaments entre les joves (tret de comptades excepcions), no s’ha vist reflectit en el funcionament de la nostra associació. La generació de la Greta no ha aparegut a la Banqueta; i falta que ens fa!

L’emergència climàtica és evident i cal actuar. En certa manera i seguint l’eslògan de “pensa globalment, actua localment” és el que portem fent des de 1991. Però ens falta força, empenta, idees i mirades noves per seguir treballant per la salut mediambiental de Juneda i contrades. Volem i necessitem renovar-nos. De reptes i problemàtiques ambientals, no ens en falten. Sent sarcàstics, podríem afirmar que estem en un territori verge extra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: