Escolars revegeten la llera del Riu Femosa a Juneda

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és img-20210219-wa0024.jpg
La jornada ha servit per sensibilitzar l’alumnat vers la importància de la Femosa; i millorar l’estat actual del riu. (JR)

El divendres 19 de febrer tot l’alumnat de l’Escola Manuel Ortiz de Juneda va participar en una jornada de revegetació de la riba de la Femosa a Juneda. Per torns i seguint les normes de protocol covid, els infants van plantar més de 300 exemplars de  20 espècies diferents de vegetació autòctona de ribera (plantes, arbusts i arbres). La plantada de salzes, freixes, lliris, etc. va discorre en una alegre i distesa jornada matinal compartida entre professorat i alumnat; i  tenia un doble objectiu. Per una  banda apropar als infants a aquest curs fluvial i per altra millorar l’estat actual del riu.

L’actuació va ser organitzada conjuntament entre l’escola, el Camp d’Aprenentatge de Juneda, l’Associació La Banqueta i l’Ajuntament de Juneda. També  comptava amb el vistiplau i el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua qui va assumir el cost del planter; tot plegat, coordinat sota la direcció d’Adrià Masip.

Instantània de la jornada. (JR)

La Femosa  naix a les serres de l’Urgell i de la Conca de Barberà, passa pel nord de la comarca de les Garrigues i finalment entra al Segrià per desembocar al riu Segre. La longitud del curs fluvial és de 54 km i la superfície de conca de 34.270 hectàrees. Després dels aiguats d’octubre de 2019 diverses entitats de les Garrigues van unir esforços per exigir un major reconeixement i una millor gestió d’aquest riu mitjançant una moció; la qual ja ha comptat amb el suport de 8 ajuntaments, entre ells, el de Juneda.

One thought on “Escolars revegeten la llera del Riu Femosa a Juneda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: