Espoli dels nius dels arbres dels carrers de Juneda

Des de fa temps s’ha vingut detectant l’existència de grups de persones que a l’època de cria es dediquen a buscar i espoliar els nius dels ocells que crien als arbres dels  carrers de Juneda.

Es poden observar individus rodant pel poble i sacsejant els arbres dels carrers en busca de nius per tal d’emportar-se els pollets. L’objectiu d’aquests grups són els ocells cantaires, amb especial predilecció per les caderneres, ocells molt apreciats pel seu cant, existint un intens comerç il·legal d’aquests ocells, els quals poden assolir preus importants. La captura de caderneres, així com de la resta d’espècies d’ocells cantaries (passarells, verdums, gafarrons, etc.) és prohibida a Catalunya. A més l’espoli de nius i cries és un fet il·legal, perseguit i penat per la legislació.

En cas que observeu aquest fet és important avisar a la policia local  i als Agents Rurals. En cas que vagin en vehicle, és interessant prendre nota de la matrícula. De fet, gràcies a l’avís d’un dels nostres socis es va poder enxampar in fraganti una parella que realitzava aquesta pràctica delictiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: