Presentació del llibre: “Aigua a les venes”

Dissabte 27 de novembre vam acollir la presentació del llibre Aigua a les Venes, del periodista i escriptor Francesc Canosa. L’obra, publicada per l’editorial junedenca Fonoll, gira al voltant de la construcció del Canal d’Urgell.

Instantània de la presentació.

La presentació es va desenvolupar al Complex Cultural i va ser coorganitzada entre la Banqueta i Canal Viu. Dues entitats que comparteixen objectius en comú i que estan d’aniversari. La plataforma Canal Viu, amb presència a les cinc comarques per on transcorre el Canal d’Urgell, compleix cinc anys, i l’ADPN la Banqueta en fa 30. Ambdós entitats fan pedagogia sobre la necessitat de fer compatibles els diferents usos de la xarxa hidràulica (reg, abastiment d’aigua, oci, lleure, esport…) i tenen com a objectiu principal la preservació de les banquetes arbrades.

Durant la presentació, Canosa va sentenciar vàries vegades en que ens trobem davant “un canal de pell humana, no de ciment” i va posar especial èmfasi en la importància de les persones en la construcció del Canal. Persones, en la gran majoria anònimes i oblidades. L’escriptor, a més de fer una aproximació a l’envergadura i transcendència econòmica i social que va tenir (i té) la construcció del canal, també feu una arenga en que cal sembrar l’orgull a les nostres contrades i a atrevir-nos a somiar el futur de les pròximes generacions.

La presentació acabà amb un brindis amb una copa de vi, gentilesa del celler històric Castell del Remei. Un indret de vital importància en la història del Canal d’Urgell.

Foto de família: membres de la Banqueta i de Canal Viu amb l’escriptor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: