Es recupera l’abocador del Pla?

Estat actual de l’antic abocador del Pla. No sembla pas que estigui clausurat.

Lamentem i denunciem l’abocament de deixalles de tot tipus a l‘antic abocador del Pla. Aquest es troba situat al camí del Pla, a pocs metres de la carretera LV-7023 que uneix les poblacions de Juneda i Castelldans. Des de la Banqueta demanem que l’Administració es faci càrrec de la retirada d’aquestes deixalles i vetlli perquè no es reprodueixi aquesta situació. En cas contrari, la presència de deixalles i la percepció de brutícia que genera l’indret pot provocar un efecte crida, fins al punt de recuperar l’abocador.

Restes de runa i deixalles van apareixent en aquest antic abocador. Sinó s’hi posa remei, la situació empitjorarà.

Recordem que l’abocador del Pla va ser clausurat l’any 1997 i que a l’any 1998 l’Ajuntament de Juneda i l’Associació la Banqueta van celebrar-hi “La Festa de l’Arbre”. Després de molts esforços i d’algunes jornades de reg i manteniment els plançons palntats van prosperar.

A l’octubre de 2020, aquest indret va patir un foc que calcina part de l’arbrat. Alguns d’aquests arbres van sofrir una forta afectació a la qual no van sobreviure. Aquest incendi va ser comunicat a l’Ajuntament de Juneda i al cos d’Agents Rurals per tal que n’emprenguessin les accions necessàries.

Actualment l’espai es veu degradat. Es fa visible que, en aquesta arbreda, fa anys que no s’hi fa cap tipus de manteniment o actuació. Seria necessari intervenir-hi per reposar-ne els arbres morts, podar les branques baixes i les que ocupen part del camí; a més de desbrossar i retirar les branques caigudes, trencades o calcinades que es troben al terra.

La degradació de l’espai resulta evident.

En el número 91 de la revista Fonoll (juny de 1997) escrivíem: “Allí on hi havia deixalles i haurà una arbreda que ens continuarà servint, netejant l’aire que respirem i donant millor imatge del nostre terme”. Ara, 26 anys després sembla que fem just el contrari.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: