La Banqueta Xics visita l’espai natural de Mas de Melons

Foto de família dels participants a la sortida a Mas de Melons.

El diumenge 4 de juny la secció infantil de la Banqueta va realitzar una sortida a l’espai natural de Mas de Melons. Més d’una trentena d’infants (i les seves famílies) van gaudir d’una magnífica jornada en aquest magnífic entorn natural.

Els assistents van quedar a les 10 del matí per iniciar la jornada amb un bon esmorzar. Després d’agafar forces amb un tros de coca i fruita, es van fer dos grups (segons l’edat dels infants) per tal de realtizar dues activitats. La primera activitat era una explicació guiada per tal de descobrir la història del mas, i la fauna i flora que trobem al seu entorn. Tot seguit, els participants es desplaçaren per diferents camins per atrapar i observar papallones.

IIntrèpids banquetes intentant caçar papallones

Durant la caminada es van fer diferents aturades per identificar rastres i caus d’altres animals… que va permetre a la mainada descobrir els canvis que la natura experimenta en aquesta estació de l’any. Un cop finalitzada l’activitat es va compartir un dinar de germanor a l’ombra dels pins situats davant del mas. A mitja tarda, es va concloure la jornada amb la canalla amb l’explicació d’un conte, la realització d’una gimcama i un taller de dibuix. Aquestes tres darreres activitats foren organitzades i dirigides pels infants més grans. D’aquesta forma es posava fi a una bonica jornada de natura, convivència i aprenentatge.

L’activitat “Roda món amb la Banqueta Xics.” es recuperà l’any passat amb una sortida a l’estany d’Ivars-Vilasana. La “marca” s’utilitzà a principis dels noranta per la Banqueta i, coincidint amb els inicis de l’associació, s’utilitzà per realitzar diferents sortides pel terme i excursions a paratges naturals com el Congost de Mont-rebei o la Pica d’Estats, entre altres.

Els membres de la Comissió de la Banqueta Xics es mostren satisfets amb la resposta obtinguda i el funcionament de l’activitat. La pròxima activitat de la Banqueta Xics serà el 10 de juny que tindrà lloc una nova edició de l’Hora del Conte al Parc de la Banqueta.

Encara no formes part de la colla de la Banqueta xics? Fes-te’n soci/a! (*)

(*) Selecciona la modalitat familiar o infantil. Si ja ets soci i vols canviar el tipus de quota, escriu-nos a banqueta@gmail.com i explica’ns el canvi que desitges fer.

Deixa un comentari